вегетарианците са глупаци

какви са причините вегетарианците да са вегетарианци?

извадка от Wikipedia :

Vegetarians have varied motivations including religious, cultural, ethical, aesthetic, environmental, social, economic, health, political, and personal concerns.

религиозни? – ако Господ не е искал да ядем животни, защо ги е направил от месо? ;P
културни? – културата си е култура, рецепторите за вкус нямат нищо общо
етнически? – цвета на кожата и езика, който говоря ми пречат да се храня?
естетически? – просто не си сервирайте обяда върху тоалетната чиния
свързани с околната среда? – забранете на тигрите да ядат антилопи, тогава
социални? – никой няма да ви завижда, че не ядете само моркови, а бедните деца освен пържоли и кюфтета нямат и банани и ананаси
икономически? – дали правите разлика между вегетарианство и бедност?
здравословни? – месото е полезно за здравето, а ако смятате, че не е – яжте краставици, но ще съжалявате, когато ви сгази кола и не доживеете до двеста
политически? – няма да ям месо, за да й е гадно на опозицията !
лични проблеми? – глупоста си е личен проблем, няма спор

животните, които не ядете, ще ги изяде някой друг, а чистата съвест няма да ви трябва, когато умрете, тъй че поне накажете зайците, които ви ядат зелето ;)

17 Responses to “вегетарианците са глупаци”

 • Emin Bei says:

  А според мен, глупаци са тези които се занимават с проблемите на другите :)

 • fuck the norm says:

  нямам си работа…благодаря за коментара ;)
  (вегетарианството далеч не е проблем – остава повече месо за мен ;P)

 • Emin Bei says:

  преди 2 години бях на същото мнение, че дори и по-краен :)

  сега не ям месо (не съм вегетарианец, ям риба и тн.)

 • fuck the norm says:

  защо не ядеш месо?

 • Emin Bei says:

  Защото като правиш разни вътрешни практики (в моя случай тай чи) всичко наработено отива само за усвояване на месото.

  Пробвах и може би от 2рия месец нямах проблеми с това. Ако хапна месо няма да се тръшкам и да повръщам. Дори съм ял за този период 2-3 пъти.

  Има много доводи за това да не ядеш месо. Просто както всичко има смисъл само ако знаеш за какво го правиш

 • kabomy says:

  Това е за успокоение на месоядните… Който е избрал да е вегетарианец – не му пречи, за съжаление е личен избор, който най-често остава недоразбран от другите.

 • a-goodi-day-to-die says:

  наистина са гей. па и единственият вегетарианец (и веган), когото познавам, е бахти нервещия тъп индивид. а и страда от гастрит, ха-ха

 • yoi says:

  Аз също станах вегетарианец наскоро. Никой край мен не е, просто личен избор. Преди и аз гледах на вегетарианците странно , приличаха ми на секта. Но такива са българите. В самото ядене на месо не намирам смисъл. Без месо храната се обработра много по бързо, а съответно и силите ти идват бързо. Протеини си набавяме предостатъчно за растеж, а и те не са толкова хранителни като останалите хранни. В яденето на месо просто няма смисъл освен чревоугодничество. Месото дори има повече вреда.

 • fuck the norm says:

  един въпрос – к’во пиеш?

 • Power says:

  Яааа да видим кой не си е научил урока – антилопи има в Африка. Тигри в Африка няма. Busted.

 • Sany says:

  Тук вече стигнах до прозрението, че от месо по ти се яде популярност.
  Религиозни не значи само християнство, има религии (едната малко по на юг), които забраняват яденето на месо. Сети се защо, а ако не – вземи един джулан и го изяж в най-топлия ден на годината.
  Културни – тук не става въпрос за рецептори , а за култура.
  Мога на всички твои лековати захапвания да напиша по нещо, но нямам време, защото наденицата във фурната прегаря. И все пак имай нещо предвид. А то е че се мъчиш да разсъждаваш, но не ти стига нещо.

 • paq4ka says:

  И кво от тва, метафората беше съвсем ясна, тук географията не е от значение, освен това … http://www.indiantiger.org/tigers-around-the-globe/african-tiger.html
  въпросът е, че и ние като тигрите,гепардите,леопардите, лъвовете, вълците,мечките и да не изброявам цялата фауна от разред Carnivora дето гньете месо, има очи , разположени отпред(не за друго ,а щот са хишници), не като на тревопасните , предназначени именно за храна на “тия с очите отпред” :). кво друго…ааа, та ,защо мислите и наще зрителни органи(на гората демек)са отпред, а не отстрани…щото,копеле, и ние некак си сме създадени да ядеме Месо. Пиша тази дума с главно “М”, щото е свещена. айде мир вам, и апнете по една пържола, нема да ви са задръсти изнеженото анусче, па после ми разправайте кое е полезно и кое не.МЕСОТО Я ЗА ЯДЕНЕ!!!

 • kult says:

  точно така, наплюйте милия човек за тва, че се гаври и че има мнение.
  да бъдеш толерантен и да уважаваш личния избор на всеки е морален закон, нали? важно е за разбирателството и прогреса на обществото и такива неща. а сега погледнете в урл редчето горе – пише ли `майната й/да й еба майката на нормата`? а такааа. сега подишайте в първото пликче от многото, които изхвърляте в милата ви природа, докато повдигате пръст в защита на личния избор.

 • Anonymous says:

  Чисто физически: Никоя друга храна не може да ме засити, както когато ям месо!!! Кое е физиологическото преимущество на вегетарианството? Има ли доказано такова? Прави ли те по-бърз, по-умен, по-щастлив, по-красив?

 • Thanatos says:

  Съгласен съм – месото е перфектната храна. Съдържа всички необходими за огранизма вещества и то в перфектни пропорции. Защо? Защото по-дяволите това месо преди е било част от жив организъм и са му били нужни въпросните вещества (и то в нужните пропорции). Ядем животни защото е най-лесният и ефективен начин да си ги набавим. Животното не само че ни поднася на тепсия тези вещества, но и преди това ги е пречистило, отсяло полезните от вредните и разпределило пропорционално. И това във всяка една от милиардите клетки. Тук става дума за една система, която е изпипана до съвършенство.

  Нали човек се опитва да постигне съвършенство… Тогава защо бягаме от съвършените неща (като например природата)?

 • Сашо says:

  Хахахахахах, колкоо злеееееееееееееее :D:D:D Особено последните 4 коментара ме убиха, унищожиха и искрено забавляваха :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:

 • Тимо says:

  май и горилите имат очи отпред, ама си хапват само растителна храна… не знам кое е по- вярно :) а иначе сещатйе ли се, че това вече преработено и едва ли не сервирано от сервитьор теле на тепсия супер подходящо парче месо, може да съдържа и по- вредни вещества от която и да е друга храна, защото всъщност е енергия. Само патилия знае. Другите са просто глупаци, които си отварят очите чак като пострадат. И започват да търсят решение в “смешните” до преди това алтернативи за тях.

остави купчина топли мисли